4 Haziran 2014 Çarşamba

İSMAİL KILINÇ'DAN HİPNOTERAPİ VE HİPNOZ RÖPORTAJI

                                     Uzman Psikolog İsmail KILINÇ

UZMAN PSİKOLOG İSMAİL KILINÇ; HİPNOTERAPİ VE HİPNOZ RÖPORTAJI
HABER AKTÜEL - Hipnoz 1841 yılından buyana en iyi saklanan bir ilim dalı ve sır. İnsanların çoğu bu gizemli ilim dalının sadece yüzde birini biliyor. Hipnoz sahasında çeyrek asrı geçen tecrübeye sahip İsmail Kılınç'la Hipnoz'u masaya yatıran bir röportaj yaptık. 

Usta hipnozcu, diğer bir çok hipnozcudan farklı olarak kendisine başvuranlara "Esmaü'l Hüsna Terapi"yi tavsiye ediyor. Ruhun 99 bölümden oluştuğunu söyleyen Kılınç, "Allah, kendi ruhundan insana ruh üflediğinden dolayı, sağlıklı bir psikolojiye sahip olmak için Esmaü'l Hüsnaların önemi büyüktür" diyor. 

İşte Esmaü'l Hüsna Terapi'den de bahsedilen o röportajın tamamı: 

Hipnoz nedir?
 

Bu güne kadar hipnozun bir çok tanımı yapıldı. Ama hiç birisi tek başına yeterli değildir. Hipnoz hizla gelişen bir ilim dalı olduğu için bütün tanımlar eksik ve yetersiz kalmaktadır. Bu tanımlarda bazıları şunlar: Hipnoz suni bir uyku halidir. Hipnoz gerçek bir uyanıklık halidir. Uyku ile uyanıklık arası bir haldir. Hipnoz bir tarans, odaklanma, dikkatini toplama, motive olma halidir. Hipnoz Beta beyin modunda Alfa ve Telta beyin moduna ve dalgalarına geçme halidir. Dikkatini bir yere toplayan dahi olur. Hipnoz bir odaklanma ve dahilik halidir. Hipnoz bir turbo ve tam performans halidir. Hipnoz bir süpermenlik halidir. Harika ve muhteşem olarak yaratılmış insanın bir harikalık ve muhteşemlik modudur. 

Hipnozun tarihi hakkında neler söylemek istersiniz? 

Tarih boyunca bir çok insan bilerek ya da bilmeyerek hipnoz yapmıştır. Modern ve tıbbi hipnozun bir bilim dalı olarak doğması 1841 yılı olarak kabul edilmektedir. Hipnoz terimini ilk kez 1841 yılında İskoç hekim S. James Braid kullanmıştır. (1795-1860). 1841 Yılından buyana Hipnoz bir ilim dalı olarak sürekli gelişmiş ve birçok mesafe katetmiştir. Ama yapılan bütün keşifler yapılacak keşiflerin yanında sadece bir arpa boyudur. Hipnoz ehil insanların elinde çok faydalı bir ilimdir. Geleceğin önemli Psikologları, liderleri, siyasileri, edebiyatçıları, şairleri, bilinçaltı mimarları, gönül mimarları insan psikolojisinini iyi bilen insanlar olacaktır. 

Hipnoterapi nedir? Medikal tedavi, Psikoterapi ve Hipnoterapi arasındaki fark nedir? 

Medikal tedavi, ilaçla olan tedavidir. Birçok faydaları ve yan etkileri vardır. Bilinçli ve ihtiyaç kadar kullanılmalıdır. 

Psiko Yunanca "ruh", terapi ise Yunanca "tedavi, iyileştirme" demektir. 

Psikoterapi; Ruh sağlığı, tedavisi, iyileştirilmesi demektir. 

Hipnoterapi; Hipnozla terapi ve tedavi demektir. 

Birçok problemde Hipnoterapi normal terapiden 3-5 kat daha etkili ve faydalıdır. Ruhlarda açılan derin yara ve problemler Hipnoterapi ile, Hipnozla daha kısa sürede ve kalıcı terapi ve tedavi edilebilmektedir. 

Siz daha çok hangi terapiyi kullanıyorsunuz? Psikoterapi mi, yoksa Hipnoterapi mi? 

Her psikoloğun bir etki sınırı vardır. Hipnoz bilen psikologların sözlerinin tesiri ve etki sınırları diğerlerine göre biraz daha fazladır. Onun için imkanı olan psikologların hipnoz eğitimi almaları çok faydalıdır. Ben hafif ve orta vakalarda genellikle Psikoterapiyi ve Hipnoterapiyi kullanıyorum. Danışanın talebi üzerine orta vakalarda ve özellikle derin vakalarda Hipnoterapiyi kullanıyorum. Amacımız en kısa zamanda ve en etkili bir şekilde danışanla beraber el ele vermek ve problemi gidermek. Hipnoterapi ile cesur bir şekilde problemlerin üzerine gidiyor ve çok güzel sonuçlar alıyoruz. 

Danışanın talebi ve ihtiyacına göre bilinçüstü ve bilinçaltı problemlerini beraber tesbit ediyor ve terapi veriyoruz. Danışanın talebi ve ihtiyacına göre bilinçüstü ve bilinçaltı mimarlığı ve danışmanlığı yapıyoruz. 

Danışan ve Terapist için biliçaltının önemi nedir? 

Danışan ve Terapist için biliçaltının önemi büyüktür. Bilinçaltı buz dağının görülmeyen yüzde 80'lik kısmıdır. Başarılı terapistler ve hipnoterapistler, sadece yüzde 20'lik biliçüstüne değil, biliçaltını ve bilinçüstünü masaya yatıran ve terapi verendir. Verilen terpiler, söylenen sözler biliçüstünde, bilinçaltında ve ruhlarda derin ve kalıcı etki brakmalı. Danışanın terapiste güvenmesi çok önemli. Güven olunca, güzel bir diyalog ve faydalı bir terapi oluyor. 

Danışan asla çok bilmişlik ve kendini beğenmişlik yapmamalı. Yoksa en az fayda görenlerden olur. Danışan problemini bildiği kadarıyla açık ve net ortaya koymaya çalımalı ve bu konuda sorulan sorulara doğru cevap vermeli. Danışan için küçük bir detay, bizim için büyük bir delil ve biliçaltına giden büyük bir otoban olabiliyor. 

İnsanın, insan ruhunun ve ruh sağlığının önemi hakkında neler söylemek istersiniz? 

Atalarımız insana "Hazreti İnsan" derler ve büyük önem taşıdığına inanırlardı. Biz yaratılmışı seviyoruz, aşığız Yaratan'dan ötürü. Yaratan'ın Esmalarının tecellileri olduklarından ötürü. 

Güzel Yaratıcı insanı çok güzel ve muhteşem yatarmıştır. Güzel Allah'mızın yarattığı en güzel tablo, Ehsen-i Takvim tablosu insandır. Özellikle insan ruhu harika ve muhteşemdir. Secde suresinin 9. ayetinde: "Sonra ona(insana)en uygun şeklini verdi, ona kendi ruhundan ruh üfledi. Size kulaklar, gözler, gönüller verdi. Ne az şükrediyorsunuz!" denilmektedir. Allah CC, "ve nefeha fîhi min rûhihî" kendi ruhundan insana ruh üflemiştir. Onun için insanın ruhu pek sağlamdır. Aslında bütün darbeler insan ruhuna vız gelir. Bütün darbeler sağlıklı insan ruhu karşısında acizdir. 

Esmaü'l Hüsna Terapi nedir? 

Ruh, genel olarak 99 ana şubeden oluşmaktadır. Her bir Esma bir şubeye şifadır. Cevşende geçen 1001 Esma ise ruhun 1001 şubesine şifadır. Allah CC, kendi ruhundan insana ruh üflediğinden dolayı, sağlıklı bir psikolojiye sahip olmak için Esmaü'l Hüsnaların önemi büyüktür. Özellikle psikolojik problemler ortaya çıkmadan önce Esmaü'l Hüsnaların ve Cevşen'in okunması gerekir. Ruh sağlığı için koruyucu hekimlik hükmündedir. Problemler ortaya çıktıktan sonra ise psikologlara gidilmeli ve tavsiyelerine uyulmalıdır. 

Hipnozun kullanım alanları nelerdir? Daha çok hangi problemlerde tercih ediliyor? 

Hipnoz, sadece psikolojik problemler için değil birçok sahada çok faydalı ve etkilidir. Özellikle bazı problemlerde 1 seansla bile sonuç alınmaktadır. Ancak en az 3 seans alınması problemlerin kalıcı çözümü ve nüksetmemesi için daha faydalıdır. Eğer ilk kez seans alınıyorsa ilk seansın 2 saatlik yani çift seans olması ve danışanın bilgilendirilmesi ve kendi probleminin üzerine kendisinin yürümeyi öğrenmesi açısından önemlidir. 

Hipnoz daha çok şu alanlarda tercih edilmektedir: 

Korkular ve Fobiler, Kilo Kontrolü, Sınav Kaygısı, Motivasyon, Odaklanma, Konsantrasyon, Bağımlılıklar, Stres Yönetimi, Saldırganlık / Öfke, Anksiyete / Endişe, Kendine güven, Çocuk Sorunları (Yatak Islatma, Parmak Emme, vb), Kötü Alışkanlıkları Kontrol Etme ve Değişim (Tırnak yeme, vb), Hafıza / Odak Geliştirme, Bellek Geri Çağırma (hatırlama, vb), Negatif Duygulardan Arınmak, Ergenlik problemlerinin aşılması, Panik Atak, Sigara Bırakma, Ders Çalışma Alışkanlıklarını kazanma, Kekemelik, Vajinismus, Travma Sonrası Hipnoz Desteği, İntihar isteğinin yok edilmesi, Sosyal Fobi ve iletişim problemleri, Üretkenlik, Self Hipnoz (Kendi Kendine Hipnoz), Oto Hipnozla liderlik sıfatlarını kazanma, Oto Hipnozla Sağlıklı Yaşam, Hipnozla bilinçaltını temizlemek ve "Bilinçaltı Mimarlığı" Kariyer ve Başarı vb yüzlerce saha... 

Danışanlarınıza ve danışmaya geleceklere neler tavsiye edersiniz? 

Bana veya başka bir psikologa danışmaya gidenler için en önemli şart Psikologlarına güvenmeleridir. Ne kadar çok güvenirsek o kadar çok ve kolay şifa buluruz. Yıllardır derin problemleri nedeniyle psikologa gidenler sonunda bize geliyor ve tek seansta iyileşiyor. Bunun en önemli sebebi aramızda olan güvendir. 

İşadamları ve önemli işler yaptığına inanlar hipnozla ilgili en az 1-2 saatlik bir genel bilgi ve brif almalılar. Bu yüzyılın hastalığı odaklanma. Oto hipnoz eğitimi alan işadamı ve personellerinin işine odaklanma, başarıları ve üretimleri artıyor. 

Gelişmiş ülkelerde duanın önemi hakkında birçok bilimsel çalışmalar yapıldı. İnsanlar hangi dinden olursa olsun Allah'a güvenmeli, şifanın Allah'tan olduğunu bilmeli ve bol bol dua etmeli. Özellikle tek başına sağlıklı düşünebilen bireyler için duanın önemi büyüktür. 

İsmail Kılınç Kimdir? 

Uzman Psikolog İsmail Kılınç, 1986 Yılında hipnozla tanışır ve hipnoz yapmayı öğrenir. Aynı yıl 200 insanı derin hipnoz yapar. İsmail Kılınç, önce iletişim fakültesinde okur, sonra hipnoz'a olan ilgisi nedeniyle yıllardır hayali olan psikoloji okur ve psikoloji sahasında yüksek lisans yapar. 

Uzman Psikolog İsmail Kılınç, Psikoloji, Hipnoz, Hayat Koçluğu, Öğrenci Koçluğu ve Bilinçaltı Mimarlığı sahasında çok sayıda seminer, konferans, eğitimler verir ve danışmanlıklar yapar. Son çeyrek asırda Türkiye’de birçok(yüzlerce) hipnotizörün yetişmesine ve hipnoz ilminin gelişmesine katkıda bulunur. İsmail KILINÇ, Brussels Capital University'de Öğretim Görevlisi olarak çalışıyor. Aynı zamanda İstanbul Florya'da Plus Lavel Gelişim Akademileri'nde Uzman Psikolog olarak danışanlarına terapistlik ve hipnoterapistlik yapıyor. Çeşitli dillerde yayınlanmış (Türkçe, İngilizce, Rusça ve Türkmence) 7 adet kitabı var. Bazı kitapları yayınlandığı ülkelerde çok satanlar listesinde yer aldı. 

http://www.haberaktuel.com/usta-hipnozcu-esma-lar-ile-terapi-yapiyor-haberi-884959.html

RANDEVU ALMAK İÇİN:
Uzman Psikolog İsmail KILINÇ

HARİKA PSİKOLOJİ
Ressam Halim Sok. Erkam Ap.
No:8 Kat:3 Daire:18
Bahçelievler/ İSTANBUL

Tel: 0537 030 24 30





istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, 

istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, istanbul psikolog ismail kılınç, 

1 yorum: